یکصد و بیست و نهمین حراج شمش طلای مرکز مبادله ایران (۲۰ مهر ۱۴۰۴) برگزار می‌شود + جزئیات آغاز پرداخت خسارت‌های برق خانگی از آبان ۱۴۰۴ معاون اقتصادی استاندار: تحقق رشد اقتصادی خراسان رضوی نیازمند ۷۰۰ همت سرمایه‌گذاری جدید است حباب سکه به ۷ میلیون تومان رسید (۱۷ مهر ۱۴۰۴) بررسی قیمت امروز خودروهای داخلی و خارجی (۱۷ مهر ۱۴۰۴) | بازار خودرو ترمز برید؟ + جدول نتایج قرعه کشی و برندگان ایران خودرو (۱۷ مهر ۱۴۰۴) + لینک مشاهده نرخ سود بین‌بانکی ثابت ماند (۱۷ مهر ۱۴۰۴) قیمت گوشت گوساله در مشهد یک میلیون تومان شد (۱۷ مهر ۱۴۰۴) + جدول ۷۵ درصد بار وام ازدواج روی دوش ۶ بانک | ۵۴۱ هزار نفر هنوز در صف هستند اعلام قیمت جدید انواع موبایل در بازار (۱۷ مهر ۱۴۰۴) | پرچمدار اپل چند؟ + جدول معاون وزیر جهادکشاورزی: محصولات کشاورزی ایران به ۸۰ کشور جهان صادر می‌شود اعلام زمان واریز یارانه مهر ۱۴۰۴ | رقم واریزی بیشتر شد؟ ۳۸ میلیارد دلار ارز صادراتی در ۷ سال گذشته به کشور بازنگشته است | متخلفان اعلام شدند بررسی چالش‌های انرژی و تقویت زیرساخت‌های گاز در سی‌وسومین اجلاس شورای اسلامی استان خراسان رضوی هشدار سازمان امور مالیاتی: خودداری از صدور صورت‌حساب الکترونیک، یعنی فرار مالیاتی پیش‌بینی نرخ دلار و طلا با کاهش تنش‌ها در منطقه | رقم‌های باورنکردنی در انتظار طلا حذف شرط سپرده در پیش‌فروش خودرو، تقاضای کاذب در بازار ایجاد کرد (۱۷ مهرماه ۱۴۰۴) هشدار بهروزآذر درباره فراموشی ارزش‌های خانوادگی در دنیای رسانه‌زده زعفران تربت‌حیدریه آخر هفته چند قیمت خورد؟ (۱۷ مهر ۱۴۰۴) هشدار بانک مرکزی به مردم: هیچ تشکل یا کانونی مجوز نظارت بر صندوق‌های قرض‌الحسنه ندارد توسعه شبکه گاز مشهد با هدف پایداری و رعایت الزامات پدافند غیرعامل | گازرسانی رینگ جنوبی شهر تا پایان امسال به بهره‌برداری می‌رسد + فیلم یارانه نانوایان مشهدی از جنگ ۱۲روزه تاکنون، واریز نشده است آینده برق ایران در گرو کنترل ماینر‌ها کاهش مشارکت اقتصادی در خراسان رضوی | نرخ بیکاری استان در تابستان ۱۴۰۴، به ۵.۳ درصد رسید   آرامش در غرب آسیا، نرخ دلار در ایران را کاهش داد (۱۷ مهر ۱۴۰۴) کمیابی و گرانی برنج، دست‌پخت متولیانی است که نظارت بر بازار را رها کرده‌اند | غیب‌شدن برنج به دست محتکران آتش‌بس در غزه؛ کاهش قیمت در بازار جهانی نفت (۱۷ مهر ۱۴۰۴) ۱۰ کارشناس، آینده بازار مسکن را پیش‌بینی کردند (۱۷ مهر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

نایب‌رئیس اول کمیسیون انرژی مجلس: سوخت از داخل پالایشگاه‌ها قاچاق می‌شود | ضرورت افزایش کنترل، به‌جای افزایش قیمت

  • کد خبر: ۳۳۵۸۰۱
  • ۱۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۰
نایب‌رئیس اول کمیسیون انرژی مجلس: سوخت از داخل پالایشگاه‌ها قاچاق می‌شود | ضرورت افزایش کنترل، به‌جای افزایش قیمت
نایب‌رئیس اول کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه از داخل پالایشگاه‌ها سوخت را قاچاق می‌کنند، گفت: زمانی که وزارت نفت و شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران به عنوان مثال سوخت را به نیروگاه تحویل می‌دهد، کنترل آن برعهده کیست؟ مگر می‌شود سیستم اندازه‌گیری و کنترل‌ونظارت نداشته باشند؟ باید دستگاه‌ها کنترل داشته باشند.

رمضانعلی سنگدوینی در گفت‌و‌گو با خبرنگار شهرآرانیوز، درخصوص قاچاق گازوئیل در کشور، اظهار کرد: قاچاق سوخت بیشتر در گازوئیل مطرح است، به‌طوری‌که حدود ۹۵ درصد قاچاق سوخت متعلق به این فراورده است. یکی از دلایلش این است که قیمت گازوئیل در کشور بسیار پایین است و به‌وفور قاچاق می‌شود. از هر مبدأ و مقصدی، با انواع و اقسام مسیر‌ها این فراورده را که به‌سختی هم تولید می‌شود، قاچاق می‌کنند؛ لذا دولت، مجلس و دستگاه‌های امنیتی به دنبال جلوگیری از آن هستند، چراکه میزانی که اعلام شد که حدود ۲۵ تا ۳۰ میلیون لیتر گازوئیل قاچاق می‌شود، آمار بالایی است.

وی افزود: زمانی که گازوئیل قاچاق می‌شود، باید برای نیاز داخل کشور آن را وارد کنیم وگرنه سیستم حمل‌ونقل، وزارتخانه‌ها و دستگاه‌هایی که به آن نیاز دارند، زمین‌گیر می‌شوند. در بخش‌های دیگری مانند صنایع و نیروگاه‌ها نیز به گازوئیل نیاز داریم.

نایب‌رئیس اول کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: حال اینکه چرا این فراورده نسبت‌به بنزین بیشتر قاچاق می‌شود، باید گفت که حمل بنزین سخت‌تر و قدرت اشتعال آن بالاتر است، اما گازوئیل کمتر موجب احتراق می‌شود و قیمت آن نیز نسبت‌به بنزین ارزان‌تر است.

سنگدوینی در ادامه تأکید کرد: وزارتخانه‌هایی که مصرف‌کننده اصلی این فراورده هستند، دربرابر کنترل و نظارت مسئول بوده و باید بر مبدأ و زمان تولید، مسیری که سوخت منتقل می‌شود، جایی که ذخیره می‌شود و سپس مصرف می‌شود، نظارت و کنترل داشته باشند.

وی افزود: زمانی که وزارت نفت یا شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، گازوئیل را تحویل می‌دهند، باید وزارتخانه مرتبط یا حوزه تحویل‌گیرنده، مسئولیت نظارت بر دریافت و مصرف این فراورده سوختی را برعهده بگیرند. در این راستا نیز با وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های امنیتی در کمیسیون انرژی جلسه گذاشتیم و همه موظف هستند که پیگیری کنند.

باید دستگاه‌ها کنترل و نظارت داشته باشند

نایب‌رئیس اول کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه از داخل پالایشگاه سوخت را قاچاق می‌کنند، گفت: زمانی که وزارت نفت یا شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی به عنوان مثال سوخت را به نیروگاه تحویل می‌دهد، کنترل آن برعهده کیست؟ مگر می‌شود سیستم اندازه‌گیری و کنترل‌ونظارت نداشته باشند؟ باید دستگاه‌ها کنترل داشته باشند.

سنگدوینی ادامه داد: دستگاه‌های متولی که سوخت را تولید، توزیع یا مصرف می‌کنند، با قاچاقچیان که داخلی یا بیرون هستند، باید برخورد قاطع انجام دهند. چرا باید داخل کشور چنین‌اتفاقاتی رخ دهد؟ لیتری ۳۰۰ تومان می‌خرند و ۱۰۰ برابر می‌فروشند!

وی افزود: اگر افراد شناسایی شدند، باید با اشد مجازات با آن‌ها برخورد شود، فرقی هم نمی‌کند که دولتی یا خصوصی هستند، باید برخورد شود. کشاورزی که ماهانه ۸۰۰ لیتر سوخت دریافت می‌کند که قاچاق نمی‌کند؛ باید با کسی که برای قاچاق لوله‌کشی می‌کند، برخورد شود.

انرژی در کشور ما ارزان است

نایب‌رئیس اول کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در ادامه بیان کرد: اگر همه مسیر‌ها به واقعیت برگردد، یعنی سوختی که با یارانه دریافت می‌شود در همان مسیر خود مصرف شود و نظارت و کنترل صورت پذیرد، مشکلی ایجاد نمی‌شود. باید در نظارت، کنترل و اندازه‌گیری دقت کنیم؛ چراکه انرژی در کشور ما ارزان است.

سنگدوینی درنهایت تأکید کرد: اینکه یک‌باره سوخت را گران کنیم که نمی‌شود، باید به‌جای افزایش قیمت، افزایش کنترل و نظارت داشته باشیم و باید در سیاست‌گذاری‌ها همه این موارد را لحاظ کنیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->